whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Ağız İçi Yara (Aft)

Pek çok kişi tarafından “ağızda yara” olarak adlandırılan aft pek çok kişide görülen acı, kaşıntı ve yanmaya sebep olan ağız içi ülserdir. Yanak ısırması, sert diş fırçalama, ağız içinin sıcak besinlerden dolayı yanması, ortodontik tedavide kullanılan diş telleri, vitamin eksikliği, enfeksiyon ve bir sistemik hastalığın bulgusu olarak da ortaya çıkabilir. En sık görülen ağız içi hastalıklardan biridir ve ağız içerisinde oluştuğu bölgeye bağlı olarak çok ağrılı bir hal alabilmektedir.

İltihaplı bir doku ile çevrili olan aft yaraları 1-2 hafta gibi bir süreçte hiçbir müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden geçer fakat ciddi vakalarda bu süreç birbuçuk, iki ay gibi bir süreye kadar uzayabilmektedir.

Aft tedavilerinde öncelikli amaç ağrıyı hafifletmektir. Aftın derecesine göre anestezik, antiseptik, anti-inflamatuar topical tedaviler hekimler tarafından önerilir. Aft tedavisi sırasında ağızı tuzlu ya da tuzlu/karbonatlı ılık suyla çalkalamak, sumak su karışımı ile ağız içerisine tampon yapmak da süreci kısaltmaktadır.

Yılda 3 defadan fazla aft sorunu ile karşılaşılması halinde uzman bir hekim kontrolünden geçerek detaylı tetkikler yaptırılmalıdır.

Uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığınızı korumanız, ihtiyaç halinde aft tedavisinden faydalanmanız için Beylikdüzü, Beykent’de hizmetinizdeyiz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin açık adresi ve iletişim bilgilerine erişmek için bu linke tıklayınız.