whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Ağız İçi İmplant Uygulamaları

Genç ya da yaşlı tüm bireyler için ağız içerisinde eksik dişlerin olması hem sağlık hem de estetik açıdan ciddi sorunlardan biridir.

Son yıllarda özellikle teknolojide ve bilimde yaşanan gelişmeler ile birlikte diş hekimliği uygulamalarında  kayıp dişin yerine konması için yapılan tedavilerde implant uygulamaları en çok tercih edilen yöntemlerden biri haline geldi.

 

İmplant nedir?

İmplant,  kaybedilen dişin yerine çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum vidalardır. Ağız içerisine yerleştirilen bu vidalar kök görevini görür ve üzerine diş protezi(kron,köprü yada hareketli bir protez olabilir) yerleştirilerek yeni bir diş yapılmış olur. Cerrahi bir işlem olan implant uygulamasını takiben  diş protezi ile doğal dişiniz gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve estetik kaygılar yaşamadan gülebilirsiniz. İmplant uygulamaları,  tek diş kaybı için uygulanabileceği gibi çoklu diş kayıpları için de tercih edilen yöntemlerden biridir. Bu tedavi yönteminin avantajı tedavinin uygulandığı alandaki komşu dişlere zarar verilmiyor oluşudur, bir başka deyişle implant uygulamalarında komşu diş kesilmez ya da diğer dişe destek amaçlı başka bir uygulama yapılmaz.

 

İmplant  Kimlere Uygulanır?

Bu tedavi yöntemi kemik ve yüz gelişimini tamamlamış tüm bireylere uygulanabilir. Bugün pek çok diş kliniğinde implant uygulaması yapılmakla birlikte doğru tedavi ve uygulama yönteminin belirlenmesi için diş hekiminin uzmanlığı  ve bilgi birikimi çok büyük önem taşımaktadır. İmplant uygulaması, cerrahi bir işlem olduğundan tedavi yöntemine karar vermeden önce;  ilgili bölgenin yapısı, işleme uygunluğu yapılacak tetkikler ve görüntüleme yöntemleri ile kontrol edilir, hastanın genel sağlık durumu gözden geçirilir,  operasyona engel bir sağlık sorununun olup olmadığı tespit edilir.

 

İmplant  Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi hastanın genel durumu ve operasyon süresi dikkate alınarak lokal anestezi ya da genel anestezi altında yapılabilir. Diş eti altına, çene kemiği içerisine titanyum vidaların yerleştirilmesi ile birlikte diş kökü işlevi görecek yapı oluşturulur. Hastanın durumuna ve uygulama yapılan bölgeye bağlı olarak implatın çene kemiği ile kaynaşma süresi beklendikten üzerine kron yada protez yapılabilir.

 

Birden Fazla Diş Eksikliğinde  İmplant Yapılabilir mi?

Hastanın ağız yapısı ve sağlık durumu müsaade ediyorsa dikkatli bir tedavi ve uygulama planı ile çoklu diş kayıplarında da implant yapılabilir. Yapılacak çok sayıdaki implant hastayı takıp çıkartmayı gerektiren protez kullanımından kurtarır hayatını daha konforlu sürdürmesine imkan sağlar.

 

Doğru tedavi yönteminin belirlenmesi, estetik diş hekimliği ve implant uygulamaları için Beykent’te bulunan Özel Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’ne telefon edebilir ya da e-posta üzerinden ulaşabilirsiniz.

Uzman diş hekimi kadromuz ile ağız ve diş sağlığınızı korumanız, ihtiyaç halinde estetik diş hekimliği uygulamalarından faydalanmanız için Beylikdüzü, Beykent’de hizmetinizdeyiz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin açık adresi ve iletişim bilgilerine erişmek için bu linke tıklayınız.