whatsapp


  • Avenue İstanbul Cumhuriyet Mah. D-100 Karayolu Cad. A Blok No: 48 Kat: 1 D: 54 Beykent-Büyükçekmece
  • +90 552 396 79 29
  • [email protected]

Diş Eksikliğinin Giderilmesi

Diş sağlığına ve estetiğine önem veren kişiler için bir dişin kaybı ve buna bağlı olarak  bu diş eksikliğinin giderilmesi zorunluluğu kimi zaman can sıkıcı bir durummuş gibi algılansa da emin ellerde çok iyi sonuçlar alınmaktadır. Dişin çeşitli sebeplerle kaybedildiği durumlarda çiğneme, konuşma ve estetik sorunlar ortaya çıkar. Bu sorunları gidermeye yönelik olarak eksik diş ya da dişler  yerine; köprü, implant ya da hareketli protez yapılabilir.

Diş kaybı, hasta ve hekim için istenmeyen bir durum olup çeşitli nedenlerle dolgu, kanal tedavisi  ya da kron  uygulamalarının  yapılamadığı vakalarda gerçekleşebilmektedir.  Diş çekimini takiben hekimin belirleyeceği tedavi süreciyle kaybedilen diş eksikliğinin giderilmesi, hastanın estetik ve sağlık bakımından daha konforlu bir yaşam sürmesi için önemlidir.

Diş Eksikliği Giderilmezse  Ne Olur?

Yeri doldurulmayan dişler zamanla bazı sorunları da beraberinde getirir, bunlardan bazıları;

  • Çekilen diş boşluğuyla kapanışta olan karşıt çenedeki dişte uzama olur
  • Çekilen dişin önünde ve arkasında  bulunan dişler, aradaki boşluğu kapatmak için boşluğa doğru yatma eğilimi gösterir
  • Özellikle azı dişlerinin kayıpları sonucunda tüketilen gıdalar iyice öğütülmeden mideye gönderildiğinden çeşitli sindirim sorunları ortaya çıkar

 

Diş Eksikliği Hangi Yöntemlerle Giderilebilir ?

Çekilen dişin bağlı bulunduğu çene kemiği  uygun nitelikteyse implant uygulaması yapılabilir. Özellikle tek diş kaybı yaşanması ve çevredeki dişlerin sağlam olması halinde seçilecek en konforlu yöntem budur. Bu durumda çevredeki dişlere hiçbir uygulama yapılmayacağından hasta ağız içerisine yerleştirilecek en az yabancı madde ile hayatına devam eder.

Çene kemiğinin uygun nitelikte olmaması ya da komşu dişlerde hasar olması halinde uygun tedavi yöntemi olarak köprü düşünülebilir.

 

Kendiniz için en uygun tedavi yöntemini belirlemek, daha sağlıklı ve estetik bir yaşam sürmek için Beykent’te bulunan Özel Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’ne telefon ve e-posta üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ağız ve diş sağlığı konusunda uzman görüşü almak üzere Beylikdüzü Beykent’te bulunan kliniğimizi ziyaret edebilir, sorularınız için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Osman Çengel Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinin açık adresi ve iletişim bilgilerine erişmek için bu linke tıklayınız.